Volg ons

Winter Tour - Dorhout Mees

Op 4 februari een gezellige wedstrijd gespeeld op Dorhout Mees. De vooruitzichten waren niet zo best, maar als je dan eenmaal in de baan loopt dan valt het 9 van de 10 keer reuze mee. Zo ook vandaag. Het zou ongeveer de hele middag gaan miezeren, maar bijna de hele ronde gewoon droog weer gehad. De baan lag er goed bij, de greens rolde prima, wel wat hobbelig, en na de lichte regen waren ze iets langzamer. Het was wel lastig vandaag met de wind en je krijgt op deze baan ook erg weinig slagen mee, terwijl de baan best moeilijk is.

Met 11 enthousiaste deelnemers gingen wij om 11 uur van start. Door de twee afslagplaatsen zijn sommige holes helemaal anders als je de tweede keer langs komt. Erg leuk om te spelen. Helaas ging het vandaag niet zo lekker met mij.... Gelukkig zijn er anderen die het wel goed doen en hele mooie dingen laten zien. Vandaag 3 heren met een birdie: Jeroen, Frans en Hans. Wie van deze heren mag zich de birdie koning noemen van Dorhout Mees? Ik kies vandaag voor: Hans! Met een fantastische 3e slag op hole 1 sloeg Hans zijn bal op 60/70 cm van de hole en de birdie putt wist hij te maken. Een fantastisch begin van de ronde! Lekker Hans, goed gedaan.

De neary had ik op 9 geplaatst en toen kwam Hans met het idee om dan ook de 18e iedereen een 2e kans te geven op de neary. Dus vandaag twee kansen op de neary hole. Door een hele mooie slag van Jeroen in de eerste flight stond de neary al erg scherp, ongeveer 2,5 meter van de hole. Niemand heeft deze kunnen verbeteren in de eerste ronde. Bij de tweede rondgang ging Jeroen er nog een keer voor en dit was echt een fantastische slag. Hij wist zijn neary zelfs te verbeteren tot ongeveer 1,5 meter van de hole. Helaas ging de birdie putt er niet in. Niemand kreeg het voor elkaar om hier nog tussen te komen, dus Jeroen ging met de Neary ervandoor. Gefeliciteerd met je sleeve GVN-ballen, Jeroen!
Bij de leary ging ik voor de green en kwam op 60 meter van de vlag, helaas ging de pitch net 1,5 meter tekort waardoor ik niet op de green kwam in twee. Hans haalde dat wel heel mooi, op ongeveer 5 meter van de vlag heeft hij de leary gewonnen. Gefeliciteerd met je GVN-ballen.

Het podium van vandaag:
Op de 3e plaats met 97 bruto en 80 netto: Erik! Gefeliciteerd met je prijs! Je zou het niet denken, maar 80 netto was vandaag genoeg om op het podium te komen. Lekker Erik, goed gedaan.
Op de 2e plaats met 85 bruto en ook 80 netto: Frans. Gefeliciteerd met je prijs, Frans!
Op de 1ste plaats met 79 bruto, beste van de dag en 73 netto: Jeroen. Wauw, Jeroen, gefeliciteerd met je overwinning! Wie gaat deze man stoppen?
Jeroen heeft zijn prijs afgestaan aan de nummer 4 in de uitslag: met 98 bruto en 81 netto was dat Leen! Hij mocht nog een prijs kiezen. Gefeliciteerd, Leen!
Het was een leuke en gezellige ronde. Bedankt voor jullie enthousiasme en komst naar Dorhout Mees en graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke golfgroet,
Arno.

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan