Volg ons

Winter Tour - Turfvaert

Het nieuwe jaar beginnen met een dag zonder regen. Wat een zegen. Er viel aan het begin van de ronde een minuscule sneeuwvlok maar toch.
Helaas was het hemelwater van de afgelopen weken nog wel zichtbaar op de baan. Een lagen een aantal nieuwe (verborgen) vijvers langs en op de fairways wat het spel lastig maakte. Op een aantal holes veel blubber wat zelfs voor Turfvaert erg ongebruikelijk was. Op de website stond dat de baan nog qualifying was maar dat was misschien wat te hoog gegrepen.

Door het windje was het flink koud maar eenmaal onderweg, met muts op en wanten aan, viel het allemaal wel mee.
Aan de start 24 spelers voor deze eerste winter ronde van 2024. Om 11 uur de eerste flight de baan in en rond 16:30 uur was de laatste flight terug in het heerlijk warme clubhuis. Netje in 4½ uur rond.

Af en toe was het op de natste holes even zoeken naar de meest droge doorgang naar de afslagplaats of op de fairway. De greens waren voor deze tijd van het jaar verraderlijk snel.

De speciale verrichtingen zoals gebruikelijk op hole 4 en hole 17. De leary op 4 was prooi voor Patrick KB. Een easy tap in voor birdie want hij stond zeer dicht bij de hole.
De neary op 17, ook op een mooie afstand, was voor Caroline.

Een zestal spelers die een birdie wisten te maken. Patrick KB op de leary hole dus en verder Caroline (niet op de neary hole), Erwin, Willem Jan, Leen en Patrick M.

Zelfs met de uitdagingen in de baan zijn er mooie scores laag in de 70 gemaakt. Derde plaats voor Marc de Vries met 86 bruto en 74 netto. Johan Heuting, op het laatste moment bij de wedstrijd gekomen, maakte 94 bruto en 72 netto. Maar de beste van de dag zowel bruto als netto, was Willem Jan. Een mooie 79 bruto en 72 netto.

Na de prijsuitreiking was er nog een extraatje. Willem Jan en Caroline hadden nog twee mooie Callaway winterpakketten beschikbaar. Uit de bak met lootjes kwamen Patrick KB en Rokie als winnaar. Dank WJ en Caroline voor de schenking.

Na afloop was het nog lang gezellig. Uiteindelijk waren de zes eters de laatste personen in het clubhuis. Dank aan de medewerkers van Turfvaert voor wederom alle service en gastvrijheid.

Komende weken staan er nog verschillende wedstrijden op het programma. Hou de kalender in de gaten.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan