Volg ons

WAGC Qualifier - Spaarnwoude

Op 20 augustus werd de 5e en laatste ronde gespeeld van de World Amateur Golfers Championship Qualifiers serie. Uiteindellijke doel plaatsing voor de NL-finale welke dan weer kans biedt op plaatsing in het NL-team welke af zal reizen naar de wereld finale in Mexico. Door de Corona pandemie is er dit jaar helaas geen wereld finale en daarmee ook geen NL finale. Dat maakt dat de 5 winnaars van het klassement dit jaar automatisch geplaatst zijn voor de NL finale in 2022.
In deze 5e ronde stond er eigenlijk qua klassement niet veel meer op het spel. Spelen voor de dagprijzen, en natuurlijk gewoon voor de gezelligheid, bracht deze ronde 13 spelers de baan in.
Bij aanvang van de ronde zag het er dreigend uit en ook gedurende de ronde waren er donkere wolken. Uiteindelijk was het heerlijk golfweer op een baan die er prima bij lag. Kansen dus om te scoren.

De neary op hole E3 was voor Thomas Hoyer. De leary op D1 voor Marcel Sivlius. Toch nog lastig die hole daar Marcel de enige persoon, spelend in de laatste flight, die genoteerd stond. 

En dan de uitslag: op de derde plaats, met de beste bruto score van de dag, Daan de Bruin. Bruto 75 en netto 73 met 2 birdies op de kaart. Op de tweede plaats Matthijs Verkerke. Bruto 88 en netto 70. 
Eerste vandaag met ook 2 birdies op de kaart: René Kroezen. Bruto 82 en 69 netto. Gefeliciteerd heren met het podium en jullie prijzen.

De WAGC qualifiers zitten er voor dit seizoen op. De top 5 van het klassement van harte met jullie plaatsing voor de NL finale in 2022. 
Voor alle andere spelers is er volgend jaar weer een kans om je via de voorrondes te plaatsen. Met een kleine aanpassing qua te verdienen punten voor het klassement, gaan we ervoor zorgen dat het dan tot en met de laatste ronde spannend blijft.

Dank aan iedereen die mee heeft gedaan met deze serie. Tot een volgend evenement.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan