Volg ons

Spannende finale Race to Alicante

Nadat we de start 2 maanden moesten uitstellen vanwege de Corona lockdown ging The Race to Alicante in juli dan toch van start. Gedurende de zomermaanden konden we alsnog 4 van de 5 geplande rondes spelen en op 10 oktober was het dan zover, de grote finale op Golf4All Harderwijk.

Ook nu was het weer spannend of het wel kon doorgan, vanwege de aangescherpte Corona maatregelen. Maar gelukkig was de horeca van Golf4All nog open en konden we onze 56 deelnemers binnen en buiten netjes verdelen.

Na de koffie met appelgebak gingen 28 koppels de strijd met elkaar aan. Nadat het de eerste holes nog droog was gebleven, gingen daarna de hemelsluizen open en werd het helaas ook niet meer droog. Het was dus niet eenvoudig en de scores waren dus ook minder goed dan we gewend zijn.

De startlijst was gebaseerd op de stand in het klassement dus de koppels die het hoogst genoteerd stonden, kwamen als laatste binnen. Zo bleef het ook tot op het laatst spannend wie uiteindelijk de winnaars zouden worden van de 2 hoofdprijzen die Go4Golf Reizen weer ter beschikking had gesteld.

De eerste hoofdprijs was voor het koppel dat deze finalewedstrijd zou winnen. Jos Vos en Sophie van Besouw kwamen dichtbij met een score van +3 maar daarmee moesten zij uiteindelijk genoegen nemen de derde plaats. Patrick Goen en Marije Siteur deden het net iets beter met +2 en kort daarna kwamen Stevan Aldershof en Sabien van Doornmalen binnen met dezelfde score. En omdat beide teams ook nog dezelfde Personal Par hadden, moest het resultaat over de tweede 9 holes de doorslag geven. Hierop hadden Patrick en Marije het 1 slag beter gedaan en dus mochten zij de eerste cheque voor gratis deelname aan het eindtoernooi in Alicante in ontvangst nemen.

Maar er was nog een hoofdprijs, voor de winnaars van het eindklassement. En met hun tweede plaats in de finale was die prijs wél voor Stevan en Sabien. Patrick en Marije schoven op naar de tweede plaats en Jos en Sophie werden ook in het eindklassement derde. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Wij willen graag alle deelnemers bedanken voor hun sportiviteit en gezelligheid. En natuurlijk ook groete dank aan de sponsors Go4Golfreizen en Xperon Golf. We zien jullie allemaal graag weer in 2021 voor een nieuwe "Race to..."!

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan