Volg ons

Spanje trip 2024

Het einddoel van de "Race to España" was deze keer de Spaanse Costa del Sol. De 4 winnaars van onze greensome zomertour kregen deze prachtige trip wederom aangeboden door hoofdsponsor Go4Golf Reizen. Naast de winnaars gingen nog 28 andere enthousiaste golfers mee voor een heel gezellig 4-daags toernooi.

De Costa del Sol staat vooral bekend om 2 dingen: de vele prachtige golfbanen en natuurlijk vooral het heerlijke klimaat. Ze zingen niet voor niets "in Spanje schijnt altijd de zon", toch....? Nou ja, bijna altijd dan. Na maanden van aanhoudend droog en zonnig weer werd het juist nu een wisselvallig lang weekend. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Op donderdag 8 februari begon de dag bewolkt, maar er was nauwelijks wind en de temperatuur was prima. Lekkere omstandigheden om zo'n toernooi mee te beginnen dus. Torrequebrada Golf ligt dichtbij de luchthaven van Malaga en dus was iedereen op tijd aanwezig voor het startschot om 12.00 uur precies.

Op deze fraaie baan bleek het niet heel makkelijk om goed te scoren. Huib Moerman werd derde met een netto score van 77 en Hans de Melker tweede met 75 netto. Maar de uitblinker van de dag was John van der Spek met een prachtige 69 netto. Wat een paar lesjes al niet kunnen doen! Voor het klassement kregen zij respectievelijk 40, 45 en 50 punten en da's natuurlijk een lekker begin.

Voor vrijdag 9 februari stond de tweede wedstrijddag gepland op Calanova Golf. Deze baan beschikt over de grootste golfshop van Europa dus iedereen was ruimschoots op tijd aanwezig om nog wat inkopen te kunnen doen. Helaas voor ons kregen we de restanten van een tropische storm over ons heen, waardoor het van nat naar natter en nog natter ging. 

Normaal golfen was echt geen doen en dus moesten we besluiten om de wedstrijd af te gelasten. De baan bleef wel open en vele die-hards besloten om toch de baan in te gaan. Na 9 holes hield vrijwel iedereen het voor gezien, tot op de draad toe doorweekt en soms ook onder de modder door een glijpartij. Maar er was 1 echte krijger in het gezelschap. Toen alle anderen alweer warmpjes in het hotel zaten, liep Neil de Goede in zijn eentje gewoon door en maakte als enige de 18 holes af.

Gelukkig was het zaterdag weer helemaal opgeklaard en konden we het toernooi onder een lekker zonnetje voortzetten op Cabopino Golf. De eerste 7 holes van deze baan zou je op zijn minst 'bijzonder' kunnen noemen. Grote hoogeverschillen, vele doglegs en fairways die soms niet breder dan 10 meter waren. Dat zorgde voor een aantal flink hoge scores, maar er waren zeker ook spelers die er wel goed mee omgingen.

Aan het eind van de dag kwamen er 4 spelers binnen met een score van 80 netto: Marije Siteur (5e), Caroline van der Spek (4e), Robert Kleihorst (3e) en Hans Bijlsma (2e). Maar ook op deze dag stak er weer 1 speler met kop en schouders boven de rest uit. Ruud van Meggelen maakte keurig 75 netto en sleepte daarmee de 50 punten voor het klassement binnen. Daarmee naderde hij John van der Spek tot op 2 punten, dus het beloofde een spannende finale te worden.

En spannend werd het zeker op de afsluitende zondag! De wisselvalligheid van het weer van de afgelopen dagen werd op deze dag nog even samengevat. In het begin droog en af en toe een zonnetje en daarna miezer die overging in pisregen. Vooral jammer voor de toppers die achteraan startten, maar je kan niet alles hebben natuurlijk.

Het leek erop dat John, Ruud, Robert en Huib in de laatste flight om de toernooiwinst zouden gaan strijden. Maar in de flight voor hen zaten toch ook nog wel wat kapers op de kust. En met een klassement op basis van wedstrijdpunten ipv netto scores zijn verrassingen nooit uit te sluiten. Voor Huib en Ruud was het al snel duidelijk dat dit niet hun dag ging worden. Maar John en Robert hielden stug vol en wisten ondanks de omstandigheden toch behoorlijk goede scores binnen te brengen.

De 74 netto van Robert was zelfs goed voor de derde plaats in de daguitslag en dus begon er een steeds grotere smile op zijn gezicht te komen. Zou dit genoeg zijn voor de toernooiwinst? Dat bleef nog even de vraag. Want in flight voor hem had Hans de Melker ook een 74 netto gemaakt en op basis van zijn lagere handicap eindigde hij daarmee voor Robert in de daguitslag. En dan was daar nog Marije Siteur, die als een duveltje uit een doosje binnenkwam met 69 netto, en zo nog even 50 punten toevoegde aan haar totaal.

We lieten het systeem ratelen en daar was dan de totaaluitslag. En wat bleek, de nummers 1, 2 én 3 hadden allemaal 106 punten! Dus werd er weer naar de handicaps gekeken en werd dit de einduitslag:

1. Hans de Melker
2. Robert Kleihorst
3. Marije Siteur

Hans kreeg als hoofdprijs een voucher om komend seizoen een keer gratis met 2 personen mee te doen aan de nieuwe 'Race to...'. En daarnaast kreeg hij als extra prijs nog een prachtige "Rotterdam" riem aangeboden door Arie Rolloos. 

Iedereen weer bedankt voor een geweldig leuk lang weekend. We zien jullie graag weer in mei als we starten met de "Race to Portugal 2024".

Groeten,

Dylan Weggeman en Hans Bijlsma

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan