Volg ons

Spang Makandra Rotterdam 2022

Pasen 2022, wat een verschil met een jaar geleden. Toen een lock-down waarin wel gespeeld kon worden maar er alleen to-go horeca was. En een weekend met storm, guur weer en op 2e paasdag sneeuwstormen. Veel sneeuwstormen…
Hoe anders dus dit jaar. De horeca gewoon open, een strakblauwe lucht en heerlijke temperaturen. Veel smeren om niet te verbranden en voldoende drinken onderweg.

Het Spang Makandra Rotterdam 2022 rondje zit er op. Drie dagen heerlijk golfen met als doel geld op halen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. En er is weer flink gedoneerd door eenieder. Dank jullie wel voor jullie gulle bijdragen!

Zaterdag 16 april begon de reeks op Rhoon Golfcenter. Met totaal 49 spelers gingen we vanaf 2 tees rond de middag de baan in. Vooraan ging het snel. Na 1½ uur kwamen de eerste flights al door.
Birdies deze ronde voor Thomas, Patrick, Ruud, Marije, Raymond, Jeroen, Sandy, Maarten, Rob en Tenicia. Dankzij een aantal donaties konden we bij deze speciale serie weer glazen birdies uitreiken.
De neary op 9 was voor Raymond en de leary op 14 voor Patrick.
De top drie deze 1e ronde: Miranda bruto 103 en netto 70, Ruud 81 bruto en 68 netto, en de toppositie deze dag voor Marije met 92 bruto en 67 netto. Gefeliciteerd allen. Ga lekker eten bij één van de Spang Makandra restaurants.

Op dag 2 het circus verplaatst naar Hitland. Daar kwamen 36 spelers aan de start. Wederom lekker weer met net iets meer wind leek. Birdies deze dag voor Hans, Jan, Thomas, Henk N. en Geert.
Op hole 5 sloeg Dylan de bal met twee het dichtst bij de hole. Op de par3 15e was het Jan die de bal het dichtst bij de hole kreeg. In één keer.
De top drie op Hitland: Alexander Singh derde met bruto 86 en netto 72. Tweede plaats voor Shanky met 90 bruto en 71 netto, en winnaar Mark de Kievith met 98 bruto en 70 netto.

Dag drie van het rondje Rotterdam waren we met 42 spelers op Golfbaan Bentwoud. Toch wel een stevig windje en een al flink droge en harde baan. Maar weinig ballen bleven op de green liggen bij te laag aanspelen.
Ondanks de condities toch veel birdies: Nick (2x), Geert, Sandy (bijna eagle op 9), Willem jan (2x), Rob, Patrick (3x), Dylan, Desmond, Harry en Johan.
Deze ronde extra kansen op “closest to he pin” prijzen. De neary op Oostwoud 4 was voor Patrick Groen. De leary op Oostwoud 7 voor Willem Jan Pott Hofstede. De neary op Westwoud 3 was voor Harry Lekranty.  En de neary op Westwoud 8 was voor Robert Horsten.

De uitslag voor deze ronde toch opmerkelijk gezien de lastige baan condities. Eenieder gaat er toch anders mee om. Derde plaats voor Shirley met 108 bruto en 69 netto. Tweede Caroline met 98 bruto en 67 netto. Absolute kampioen vandaag is Geert met 94 bruto en 62 netto! Gefeliciteerd allen. Super gespeeld!

En dan het totaalklassement over de drie dagen rondje Rotterdam.
De top 5 uiteindelijk als volgt: Dylan over drie dagen 225 netto, Thomas 224, Jeroen 223 en Ruud 222. Allemaal erg dicht bij elkaar en dan denk je na afloop mogelijk van “had ik maar dat ene putje…”.
Maar goed dat is achteraf. Na netto scores van 72, 79 en 67 op de laatste dag, is Caroline Lugtenburg de kampioene van het rondje Rotterdam 2022. Gefeliciteerd Caroline! Ik weet zeker dat het diner bij één van de Spang Makandra restaurants goed zal smaken.

Dank aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid deze drie dagen. Dank nogmaals voor alle donaties die al zijn binnengekomen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

In september doen we het rondje Amsterdam en dan hopen Dylan en ik jullie allemaal weer te zien.

Hou de golfkalender op GVN en iGolf goed in de gaten.

Groet,
Hans en Dylan

Zie de foto’s van drie dagen golfen op: https://www.facebook.com/robrokie.dekievith/photos_by

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan