Volg ons

Race to España - Welderen

Voor de 'vrijdag editie' van The Race to España waren we te gast op Landgoed Welderen. Dit was alweer de vijfde en laatste voorronde, dus hier werd beslist welke 30 teams naar de finale gaan.

Het was werkelijk een prachtige dag met heel veel zon en aangenamere temperaturen dan het tropische weekend ervoor.

Helaas lukte het niet iedereen om een vrijdagje vrij te nemen, dus de groep was met 32 spelers (16 koppels) wat kleiner dan we gewend zijn bij The Race. Maar voor degenen die er wel waren, gaf dit juist een extra kans om goede zaken te doen voor het klassement.  

Het podium was deze keer bijna hetzelfde als een maand geleden op Bergvliet. Angelique en Huib Moerman kregen wederom de derde prijs, zij maakten deze keer een score van +2 ten opzichte van de personal par. En net als de vorige keer werden Sophie en Jos Vos weer tweede, deze keer met een score van + 1. 

Ton Overwater moest het voor deze wedstrijd stellen zonder zijn vaste partner Robert Horsten, dus had hij Thomas Hoyer 'ingehuurd' als vervanger. En dat bleek een gouden zet, want in deze samenstelling wisten zij de winnende score van level (personal) par te maken. Gefeliciteerd!

Voor het klassement tellen maximaal de beste 4 scores mee, en mede daardoor waren er nog wel wat interssante verschuivingen te zien. Met deze dagoverwinning gaan Ton Overwater en Robert Horsten de finale in als leiders van het klassement. Zij hebben nu in totaal 1100 punten verzameld. Sophie en Jos Vos staan tweede met 1060 punten en de voorlopig derde plaats is voor Patrick Groen en Marije Siteur met 980 punten.

Maar er kan nog van alles gebeuren, want in de finale zijn er nog maximaal 450 punten extra te verdienen. En ook voor de koppels die het klassement niet meer kunnen winnen, wordt het een spannende dag. Er zijn immers 2 hoofdprijzen, zowel de klassementswinnaars als de winnaars van de finalewedstrijd krijgen van Go4Golf Reizen een prachtig arrangement voor ons februari toernooi in Spanje.

Dus, op naar 8 oktober op Prise d'Eau voor de grande finale!

Groeten,
Dylan en Hans

uitslag

klassement

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan