Volg ons

Race to Alicante op Hitland

Op zaterdag 14 augustus speelden we alweer de derde ronde van onze Race to Alicante 2021. Na eerdere rondes op De Loonsche Duynen en Westwoud waren we nu te gast op Golfbaan Hitland.

Wederom hadden we een mooi deelnemersveld, maar liefst 56 spelers gingen als 28 koppels de baan in voor een spannende Greensome ronde. Zoals altijd bij deze wedstrijden hadden we weer een 2-tee start, zodat iedereen binnen afzienbare tijd kon starten en de wachttijd na afloop ook niet al te lang was. Die tijd op het terras was sowieso geen straf, met het zonnetje en een lekkere bittergarnituur erbij.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Jos Vos en Sophie van Besouw de dagwinst gingen pakken met hun score van +3 ten opzichte van de persoonlijke par. Maar in de allerlaatste flight kwamen Jochem van der Linden en Luuck van Aartsen alsnog voorbij. En hoe!

Een score onder de persoonlijke par is voor velen al een droom, maar dit grandioze koppel kreeg het met een score van 70 bruto zelfs voor elkaar om onder de echte par van de baan te spelen. Voor de persoonlijke par betekende dat -2 en een duidelijke overwinning. En daarmee namen zij meteen ook de leiding in het klassement over.

Patrick Groen en Marije Siteur staan daarin nu op de tweede plaats met een achterstand van 40 punten. Op de derde plaats staan wij als organisatie genoteerd, maar wij spelen zelf uiteraard niet mee voor de prijzen. Dus de echte derde in het klassement zijn nu Winston Cheng en Jorrit Jansen.

Maar de verschillen zijn niet zo heel groot en er komt nog een wedstrijd aan, voordat we ons gaan opmaken voor de grote finale. Daarin zullen de beste 30 koppels strijden om de 2 hoofdprijzen die Go4Golf Reizen beschikbaar stelt.

Dus wil jij met je golfmaatje nog wat extra punten verdienen voor het klassement, of wil je gewoon samen een leuke golfdag beleven? Schrijf je dan in voor de wedstrijd op zaterdag 18 september op Golfpark Almkreek.

Groeten,
Dylan Weggeman

Meer nieuws

Benieuwd wat iGolf nog meer bezighoudt?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfcommunity van Nederland?

Meld je gratis aan