Marbella trip januari 2019

Gepubliceerd op 6 februari 2019 in de categorie Verslagen

DONDERDAG 17 JANUARI – MARBELLA HERE WE COME

Op 17 januari verzamelden 28 fanatieke (maar oh zo) gezellige golfers zich in het holst van de nacht op Schiphol voor een 4-daagse trip naar Marbella. Heerlijk even naar de Spaanse zon, terwijl het hier nat en koud is.

De reis begon voorspoedig en om 6.50 uur vertrokken we mooi op tijd. Heerlijk nog even de ogen dicht en ontspannen 2,5 uurtjes vliegen naar Malaga. En toen was daar nog tijdens het opstijgen ineens een flits en een harde knal. De bliksem sloeg in op het vliegtuig! Naar later bleek, is dit niet echt gevaarlijk. Maar de procedure is dat het vliegtuig eerst helemaal nagekeken moet worden voordat het opnieuw de lucht in mag. En dus kregen wij een rondje van de zaak en stonden we een half uur later weer vrolijk aan de grond in Amsterdam.

Natuurlijk vond iedereen het wel prima dat er zorgvuldig met ons wordt omgegaan. Maar naarmate de tijd verstreek, ging het toch wel even kriebelen. Gaan we die starttijd van 13.00 uur op Anoreta Golf nog wel halen? Komen we überhaupt nog wel aan golfen toe vandaag? Na een grondige inspectie en het nodige papierwerk kwam het verlossende woord. Ruim 2,5 uur na de eerste poging mochten we opnieuw de lucht in.

Die starttijd van 13.00 uur gingen we niet meer redden. Maar gelukkig hadden we onze grote regelaar van Go4Golf Reizen bij ons! Peter van Pelt pleegde de nodige telefoontjes met de busmaatschappij en de golfbaan, en rond 14.00 uur konden de eerste spelers dan toch de wei in. Het tempo in de baan werd flink opgeschroefd, maar helaas moesten de laatste flights toch 1 of 2 holes in het donker spelen.

Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk, dus besloot de wedstrijdleiding dat de resultaten van deze dag dan maar voor iedereen werden geschrapt. Niet echt een probleem voor de meesten, want door het gehaast waren de scores over het algemeen toch niet om over naar huis te schrijven. Na wat rekenwerk werd John van der Spek wel uitgeroepen tot dagwinnaar. En de neary en leary waren beide een prooi voor Patrick Groen. Nog snel even een drankje en daarna gauw met de bus naar ons prachtige hotel in Marbella.

VRIJDAG 18 JANUARI – LANG ZAL DIE LEVEN

Na de hectische eerste dag en de korte nacht die daarop volgde, was het tijd voor onze eerste echte wedstrijdronde. Hotel Fuerte bood ons vanaf 7.30 uur een overvloedig ontbijtbuffet, maar omdat de bus al om 8.00 uur zou vertrekken moest er snel gegeten worden. Dat krijg je met die lui die zonodig ook nog willen inslaan…

Om 9.30 uur konden we starten op de prachtige El Paraiso golfbaan. We konden vanaf twee tee’s tegelijk starten en al gauw kwam er een heerlijk zonnetje door. Wat een genot om half januari in je poloshirtje te kunnen golfen!

Het was duidelijk dat de meeste spelers lekker tot rust waren gekomen, want het spel was een heel stuk beter dan de dag ervoor. Hoewel, dat gold toch niet helemaal voor iedereen. Zo konden we 2x een 5-putt noteren en was er zelfs iemand (we noemen geen namen Arie) die met zijn afslag niet voorbij de herentee wist te komen!

Maar we konden ook 9 birdies noteren en 12 scores in de 70 netto. De neary was deze dag voor Martin de Jong en Patrick pakte opnieuw de leary. Angelique Moerman werd tweede van de dag met een knappe 73 netto. Dat leverde haar ook de prijs voor de beste dame op, die geheel op eigen initiatief beschikbaar werd gesteld door Emile van Es. Thx Emile!

John van der Spek was opnieuw de beste van de dag met een fraaie 71 netto. Hij kon zijn golfhandoekjescollectie uitbreiden met een exemplaar van El Paraiso. En deze keer telde het wel mee, dus werd John onze eerste klassementsleider.

Voordeel van zo vroeg starten was dat we nog even heerlijk konden nagenieten op het zonnige terras. Voor ondergetekende extra leuk dat er zoveel mensen op mijn verjaardagsfeestje waren. Nogmaals dank voor alle felicitaties, maar dat zingen was echt niet nodig hoor :-).

Eenmaal terug in de hotelbar ging het feestje voor een aantal nog door tot in de late uurtjes. Erg gezellig, maar of dat nou zo verstandig was…

ZATERDAG 19 JANUARI – MOVING DAY

The day after the night before. Oké het was niet verstandig! Maar huppetee, lekker ontbijten en weer vroeg de bus in. De zaterdag is op de Tour traditioneel ‘moving day’. Kunnen de toppers zich handhaven en wie komen er op vanuit het achterveld?

Voor deze dag was flink wat regen voorspeld, maar als Peter erbij is wordt álles goed geregeld. Dus regende het precies tot 9.30 uur en konden wij om 9.40 uur starten. Verder de hele dag droog en zelfs af en toe weer dat lekkere zonnetje erbij. En vervolgens in de avond en nacht weer kletterende regen!

Al snel bleek dat de eerste 9 van de Marbella Golf & Country Club niet geschikt is voor katergolf. De buggy’s die Peter voor iedereen had geregeld hielpen fysiek wel om het heuvelachtige terrein te overleven. Maar ondertussen moet je natuurlijk nog wel die bal een beetje de goede kant op slaan. Lang verhaal kort, ondergetekende maakte een vrije val uit de subtop van het klassement. En ook Angelique wist haar goede vorm van de vrijdag helaas geen vervolg te geven.

Maar er waren ook toppers die wel gewoon doorgingen. John werd derde van de dag met 79 netto en Peter van Pelt tweede met 76 netto. Maar de topper op deze moeilijke baan was Patrick. Met zijn 75 netto (= 72 bruto!) werd hij de dagwinnaar. Ook nam hij de leiding in het klassement over van John, die nu volgde op 1 slag. Spannend!

Caroline van der Spek was deze dag de beste dame en kreeg daarvoor van Emile weer een mooie prijs. De leary was deze keer voor Ruud van Meggelen en de neary voor Supermario Jongkind. Ook werden er weer driftig birdies geslagen, totaal 13 stuks.

Morgen de ontknoping, dus vroeg naar bed om fit aan de start te verschijnen. Hmmmm, of toch maar niet!

ZONDAG 20 JANUARI – TIME FLIES WHEN YOU’RE HAVING FUN

Heerlijk zo’n intensieve trip. Na drie dagen heb je het idee dat je al minstens een week met elkaar onderweg bent. Maar aan de andere kant vliegt de tijd ook voorbij. Dus alweer voor de laatste keer genieten van dat geweldige ontbijtbuffet en vervolgens uitchecken en met alle bagage de bus in richting de Santa Clara golfbaan.

Voorlopig ook weer de laatste keer genieten van prachtig zonnig weer en een prachtige baan in topconditie. Voor Patrick en John stond de druk er goed op, want zij gingen samen strijden voor de overall winst. Voor de anderen een meer ontspannen rondje, met uiteraard nog wel een keer kans op de dagprijzen.

Natuurlijk werd er gestart in volgorde van het klassement, zodat de kanshebbers elkaar goed in de gaten konden houden. Patrick en John deden dat wellicht een beetje té veel waardoor zij beiden hun minste ronde van de week speelden. Martin de Jong had daarentegen alle remmen losgegooid en schoot uit de startblokken. Later in de ronde ging het iets moeizamer, maar uiteindelijk was zijn 74 netto goed voor de laatste dagzege, inclusief Santa Clara golfhanddoek.

Deo Girdharie (derde) en Glenn Moestadja (tweede) kregen een eervolle vermelding. En mede door een par-par-par finish was Caroline van der Spek wederom de beste dame. Yvonne Kleihorst won de neary en Patrick pakte nog maar eens een leary mee. Ook werden er weer 11 mooie birdies genoteerd.

In het eindklassement eindigde Caroline op de derde plaats met een totaal van 240 netto. Dit leverde haar een dozijn iGolf Nassau Quattro ballen op. De familie Van der Spek deed het uitstekend, want John eindigde als tweede met een totaal van 229 netto. Voor deze prestatie kreeg John van iGolf een voucher om komend seizoen gratis deel te nemen aan een van de voorrondes van de nieuwe “Race to…”

En dan Patrick… wat hebben we genoten van zijn gigantische slagenarsenaal. Iedere dag moet deze man slagen inleveren, terwijl de rest er handicapslagen bij krijgt. En toch wist hij weer iedereen te verslaan. Chapeau, wij gaan allemaal extra hard oefenen! Als winnaar van het eindklassement kreeg hij dezelfde voucher als John, maar dan geldig voor 2 personen.

Het was weer een feest om met deze groep op stap te zijn. Bedankt voor het lachen en ik zie jullie graag op mijn volgende verjaardag!

EN NU – OP NAAR DE VOLGENDE

Dit tripje was het sluitstuk van The Race to Marbella die we in 2018 hebben gespeeld. Nog even doorbijten in deze winterkou en dan beginnen we weer opnieuw, deze keer met The Race to Portugal. Wederom een leuke serie van 6 greensome wedstrijden, op verschillende Nederlandse banen. Het programma is nog niet helemaal rond, maar er wordt hard aan gewerkt. Dus hou de kalender in gaten!

Dank aan hoofdsponsor Go4Golf Reizen, dank aan ‘tweede hoofdsponsor’ Emile en dank aan alle deelnemers.

Tot gauw!

Groeten,
Dylan Weggeman