Algarve trip januari 2018

Gepubliceerd op 5 februari 2018 in de categorie Verslagen

Op 18 januari was het dan zover, de 4 winnaars van de Race to Portugal 2017 mochten eindelijk hun prijs verzilveren. Maar zij gingen niet alleen. Hans de Melker en Emanuel Alvarenga (winnaars van het eindklassement) en Arie Rolloos en Aart Multem (winnaars van de finalewedstrijd) kregen gezelschap van nog eens 28 fanatieke golfers en 1 charmante supporter.

Het werd overigens nog even spannend of we überhaupt wel konden vertrekken, want 18 januari was de dag dat Nederland gebukt ging onder een storm met orkaankracht. Maar gelukkig gingen we al om 7.00 uur en mochten we nog net de lucht in voordat alle vluchten tijdelijk werden gecanceld. En dan ben je slechts 3 uurtjes later in een hele andere wereld. Strak blauwe hemel, heerlijk zonnetje, windstil en 18 graden. Hartje winter golfen in korte broek en polo, wat een heerlijkheid!

Vanaf het vliegveld was het meteen racen naar de eerste baan, Alto Golf in Alvor (nabij Lagos). Natuurlijk valt het niet mee om na zo’n vliegreis direct te presteren en dat was ook merkbaar aan de scores. De altijd relaxte Chan Bhoendie kon er nog het beste mee omgaan en wist een score van +6 ten opzichte van zijn personal par binnen te brengen.

Na een paar heerlijke versnaperingen op de baan, was het slechts een kort ritje naar het hotel (ook in Alvor) waar we ons na het inchecken konden opmaken voor het diner. Gelukkig hadden we Peter van Pelt van hoofdsponsor Go4Golfreizen bij ons, want die weet altijd en overal de beste eettentjes te vinden. En dus vielen we met een grote groep binnen bij Buganvilia waar het niet alleen heerlijk eten was, maar ook nog eens voor een ongelooflijke prijs. Voor-, hoofd- en nagerecht inclusief drank voor slechts 25,- euro p/p. Kom er maar eens om in Nederland!

Voor dag 2 stond Gramacho op het programma. Een prachtige, uitdagende golfbaan op een klein half uurtje rijden vanaf het hotel. De vorm was bij velen duidelijk al een stuk beter en dus gingen ook de scores omlaag. Hans de Melker was deze dag duidelijk de beste en hij wist met -1 zelfs onder zijn personal par te spelen. Omdat Chan met +13 een mindere dag had, nam Hans hiermee ook de leiding over in het klassement.

Dat werd gevierd met een gezellig etentje bij de lokale pizzeria en vervolgens bleef het nog heel lang onrustig in de hotelbar. Een topavond, maar het leverde toch wel wat bleke koppies op aan het ontbijt. Dag 3, de finale van de wedstrijd, begon namelijk al om 8.15 uur op Vale da Pinta en voor een aantal van de deelnemers was dat dus na slechts een paar uurtjes nachtrust.

Toch zegt dat blijkbaar niet alles. Hans Bijlsma was ’s avonds volledig ‘in the zone’ en blééf daar de volgende dag gewoon in. Met een prachtige 80 bruto speelde 4 slagen onder zijn personal par en pakte daarmee de derde dagoverwinning. Ook Chan was weer terug in vorm en werd tweede van de dag met een score van -1.

Na wederom een gezellige afsluiter op de baan, gingen we terug naar het hotel voor de ‘prizegiving borrel’. Dank aan Emile van Es voor het beschikbaar stellen van 2 mooie golfhanddoeken. De winnaar van het neary klassement werd Patrick Groen en Linda de Vries kreeg de prijs voor de beste dame. In het klassement was Hans Bijlsma na zijn mooie laatste ronde omhooggeschoten naar plaats 3 en daarvoor kreeg hij een doos Callaway ballen. Hans de Melker handhaafde zich in de top maar kwam net tekort voor de overwinning. Voor zijn tweede plaats kreeg hij een voucher voor gratis deelname aan een van de voorrondes van de Race to… 2018”. De grote winnaar werd uiteindelijk toch Chan Bhoendie. Ook hij kreeg zo’n voucher, maar dan voor 2 personen.

Nu het officiële gedeelte voorbij was, stond er nog een dagje lekker vrij golfen op het programma. Op de mooie baan van Vila Sol konden we nog even genieten van 18 holes in de zon en daarna was het op naar het vliegveld. Oké, er kwam bericht dat de vlucht naar Rotterdam een uurtje vertraagd was, maar dat mocht de pret niet drukken.

Nou, dat liep dus even anders! De vertraging liep al snel op toen bekend werd dat het technische probleem niet zomaar opgelost kon worden. En tegen middernacht bleek dat het helemaal niet meer ging lukken. Dus dat betekende bagage weer ophalen, naar de bus en overnachten in een door Transavia geregeld hotel. Dat was even balen, maar liever dit dan vliegen met een kapot vliegtuig natuurlijk. En het moet gezegd, Transavia had het keurig geregeld voor ons. De volgende ochtend om 7.30 stonden de bussen weer klaar en om 10.00 uur konden we met een nieuw ingevlogen toestel dan eindelijk huiswaarts keren.

Al met al was het een geweldige trip met een geweldig gezelschap. Allemaal even fanatiek als sportief. En zelfs toen het even tegenzat, bleef iedereen vrolijk. Bedankt allemaal, het was top!

En nu op naar de volgende “Race to…”. Go4Golfreizen heeft toegezegd om wederom de hoofdsponsor te willen zijn en daar zijn we erg blij mee. Bij een van de vele borrels in Portugal hebben we gezamenlijk besloten dat het in 2018 “The Race to Marbella” wordt. Binnenkort meer info!

Uitslag Portugal trip januari 2018