Race to Portugal op Prise d’Eau

Gepubliceerd op 8 augustus 2017 in de categorie Verslagen

Op vrijdag 4 augustus speelden we alweer de derde ronde van de iGolf Race to Portugal 2017. Deze keer waren we te gast op Prise d’Eau, waar alles zoals gewoonlijk tot in de puntjes verzorgd werd. Van receptie tot horeca en marshalls, iedereen deed er alles aan om het ons naar de zin te maken. Ook het weer werkte mee, dus alle ingredi├źnten voor wederom een prachtige golfdag waren aanwezig.

Ook leuk dat steeds meer golfers ontdekken hoe leuk het is om aan deze greensome tour mee te doen. Bij iedere editie groeit het deelnemersveld en deze keer stonden er na de uitstekende lunch maar liefst 19 teams aan de start. Die start ging zowel van tee 1 als van tee 10, dus iedereen kon lekker snel de baan in. Ook onderweg was de verzorging prima geregeld, want halverwege kwam de baancatering langs met een origineel Brabants worstenbroodje en een extra flesje water.

Zoals gewoonlijk bij iGolf speelden we weer op elke par 3 om een neary, met als prijs een doosje Nassau Quattro ballen. Deze keer waren de winnaars: Ruben van Alten op hole 2, Dylan Weggeman op hole 5, Ellen van Rossum op hole 13 en Patrick Groen op hole 17.

Maar belangrijker was natuurlijk dat er deze keer lekker veel punten verdiend konden worden voor het klassement. Yvonne Kleihorst moest haar vaste speelpartner Caroline wegens vakantie missen en daarom speelde ze deze keer met Patrick Groen als invaller. En dat pakte goed uit, want met een score van +3 legden zij beslag op de derde plaats en 170 punten. Mari Berkers en Ruben van Alten, de winnaars van 2014, speelden ook weer uitstekend. Met +2 werden zij tweede en verdienden daarmee 180 punten. Ook Hans de Melker moest het zonder zijn vaste maatje Emanuel stellen en daarom viel Dylan Weggeman in voor hem. Samen wisten zij tot +1 te komen, waarmee ze de dagwinnaars werden, goed voor maar liefst 190 punten.

Hiermee nemen Hans en Emanuel de leiding in het klassement over, op de voet gevolgd door Cok Dijkers en Josette Franken. Daar achter is het dringen, dus er is nog van alles mogelijk in de laatste ronde voor de finale. De beste 18 teams kwalificeren zich, dus ook al heb je niet eerder meegedaan, met 1 goed resultaat is het nog prima haalbaar. Dus twijfel niet en geef je op voor de 4e ronde, zondag 20 augustus op Golfbaan Hitland.

Dank aan RS Golfshop, BoB en Prise d’Eeau voor het sponsoren van de dagprijzen. En speciale dank aan hoofdsponsor Go4Golf Reizen, die als extra prijs een golf travelbag liet verloten. Wil je samen met iGolf in januari naar de Algarve, meld je dan alvast aan op de website van Go4Golf Reizen. Mocht je de Race to Portugal winnen, dan is het gratis. En zo niet, dan is het toch ook een heerlijk tripje om de winter even te ontvluchten!

Tot ziens allemaal, zondag 20 augustus gaat de Race weer verder op Golfbaan Hitland!

Uitslag R2P – 4 augustus Prise dEau

Klassement Race to Portugal 3