Race to Portugal op Waterland

Gepubliceerd op 3 juli 2017 in de categorie Verslagen

In de week voorafgaand aan de tweede ronde van de Race to Portugal waren de weerberichten niet best. Weercijfer 1 voor zaterdag, de regen zou met bakken uit de hemel komen. Maar zoals echte golfers weten, moet je je daar nooit door laten afschrikken want meestal valt het mee. En zo gebeurde het ook deze keer. Regen in de ochtend, de laatste bui vlak voor onze eerste starttijd en daarna gewoon lekker droog en zelfs een zonnetje om mee af te sluiten!

De dag op Golfbaan Waterland Amsterdam begon met een uitstekend verzorgd lunchbuffet, zodat iedereen met volle energie op de eerste tee verscheen. Daar was direct de eerste prijs te verdienen, want bij iGolf spelen we altijd op elke par 3 voor een neary. Viel nog niet mee na die kroket om een bal over 130 meter op de green te krijgen, maar in de allerlaatste flight lukte het Shayam Asarfi dan toch om de bal op een paar meter van de vlag te krijgen. Op hole 16 lukte hem dat nogmaals, zodat hij met 2 doosjes Nassau Quattro ballen naar huis ging. De andere 4 gingen naar Emanuel Alvarenga, Koen Snoeren, John van der Speken Willem Jan Pott Hofstede.

De uitslag was bijzonder spannend deze keer en 87 bruto was een erg populaire score. Na aftrek van de personal pars van de teams bleek dat zowel team Cok Dijkers/Josette Franken als team Willem Jan Pott Hofstede/Caroline Lugtenburg op +5 waren uitgekomen. Omdat ook hun personal pars gelijk waren moest de score over de laatste 9 holes uitkomst bieden, maar ook die bleek identiek. Pas op de laatste 6 holes was het verschil gemaakt en die hadden Cok en Josette iets beter gespeeld, dus wonnen zij de derde prijs.

Ook voor de eerste plaats hadden we een ex aequo. Zowel team John van der Spek/Rob Kleihorst als team Emanuel Alvarenga/Hans de Melker brachten een score van +4 binnen. Ook deze teams hadden dezelfde personal par, maar de uitstekende 2e 9 van John en Rob gaf hier de doorslag. Zij werden de winnaars en Emanuel en Hans de runners up.

Al met al weer een mooie dag, met leuke prijzen die beschikbaar waren gesteld door BoB, RSgolfshop en Golfbaan Waterland Amsterdam. Het klassement begint ook al vorm te krijgen en John en Rob gaan na hun overwinning ruim aan de leiding. Maar er volgen nog 2 rondes en een finale, dus er kan nog van alles gebeuren. Ook teams die nog niet eerder hebben meegedaan hebben zeker nog kans op die mooie trip naar de Algarve van onze hoofdsponsor Go4Golf Reizen.

We zien jullie graag voor de volgende ronde, vrijdag 4 augustus op Prise d’Eau!

Uitslag R2P – 1 juli Waterland

Klassement Race to Portugal 2017