Wat een feest op Sint Nyk!

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 in de categorie Verslagen

Op vrijdag 19 augustus waren we te gast op Sint Nyk voor alweer de vijfde editie van de iGolf/19 Golf Tour 2016. Natuurlijk is het voor velen best een stukje rijden naar het mooie Friesland, maar daar lieten 38 enthousiaste deelnemers zich niet door weerhouden. Van heinde en verre kwamen ze naar deze prachtige, rustige baan voor wederom een dagje Golf én Genieten. En daar kregen ze geen spijt van!

Bij aankomst werden de deelnemers zoals gewoonlijk ontvangen met koffie en een plaatselijke lekkernij. En ook voor de golfbenodigdheden werd natuurlijk weer gezorgd: een goodie bag met tee’s, potloodje, markers etc. van 19 Golf en een doosje ballen van hoofdsponsor Audi lagen voor iedereen klaar bij de scorekaart. Daarnaast werden álle deelnemers ook nog eens beloond met een Audi schoenentas. En ook de prijzentafel was deze keer extra goed gevuld door Audi, Under Armour, Wilson, Titleist, Golf Diva, Cuvi Gorredijk, Kitchen & More, Golfcenter, 19 Academy en 19th Wine. Eigenlijk was het deze keer bijna onmogelijk om Friesland te verlaten zónder prijs!

Naast alle gezelligheid werd er in de wedstrijd natuurlijk ook flink gestreden. Er werd op twee tee’s gestart en halverwege kon de balans worden opgemaakt onder het genot van een heerlijke crostini en een glaasje Prosecco. En terwijl het in de rest van Nederland al vroeg begon te regenen, bleef het in het hoge Noorden de hele dag prachtig weer.  De eerste druppeltjes vielen pas op hole 19. Onder het genot van een drankje en de bitterballen werden de scores geteld en het lukte deze keer drie teams om onder hun persoonlijk par te blijven.

Op de derde plaats eindigden Geertje Hazenberg en Arthur Klink met -2. Zij kregen allebei een prachtige polo van Under Armour mee naar huis. Twee teams kwamen binnen met een score van -3 en volgens het reglement wint dan het team met de laagste personal par. Stevan en Jan Aldershof werden daarom tweede en kregen beiden een prachtige Audi/Taylor Made sporttas. De winnaars waren deze keer Glenn Moestadja en Dylan Weggeman. Glenn mocht hiervoor een Audi/Taylor Made golftas in ontvangst nemen en daarnaast mag hij een rondje op De Hoge Kleij gaan spelen, beschikbaar gesteld door Authentic Golf. De prijs van organisator Dylan werd natuurlijk verloot en zo ging Henk van der Laan ook naar huis met zo’n mooie Audi golftas. Naast deze top drie vielen er nog veel meer teams in de prijzen, en zo werd het waarschijnlijk de langste prijsuitreiking ooit. Wat een feest in Sint Nyk!

Maar na de prijsuitreiking was het nog niet over. Tijdens de borrel was er geld ingezameld voor het project Estrela de Favela in Rio de Janeiro. Er werd maar liefst 500,- euro ingezameld en hiermee kan de kok een maand extra blijven in de Bourgini keuken om elke dag gezond eten voor 100 kids te maken! Onder de donateurs werd door ambassadeur Frits Sissing nog een prachtige prijs verloot. Carla Broenink en Mieke Groen waren de gelukkige winnaars en kregen ieder een mooie Bourgini Multi Plate. En nóg was het niet voorbij, want onze Brabantse vrienden Koen Snoeren en Sjaak van Zon gooiden ook nog eens heerlijke worstenbroodjes én Bossche bollen in de verloting!

U begrijpt, in het anders zo rustige Fryslan bleef het nog lang onrustig…

 

uitslag igolf sint nyk