Volg ons

Winter Tour Finale - Turfvaert

Na 18 “voorrondes” was het afgelopen zaterdag 23 maart het moment voor de finale van het Winter Tour 2023-2024 seizoen.

Begin van de week zag het er nog naar uit dat het een mooie voorjaarswedstrijd ging worden. Totaal 23 GVN en iGolf spelers gingen de baan in en hadden hoop dat het mee zou vallen qua weer en score.
Maar…de weergoden hadden toch een ander idee bij deze WT finale. Begonnen we fris maar zonnig, al tijdens de eerste negen zag het er af en toe toch wat minder fraai uit.
Al een enkele (hagel)bui met een dreigende zwarte lucht. Op het moment dat het zonnetje het toch weer won was het prima golfweer. Straf fris windje maar toch.

Maar op het moment dat de 1e flights zo rond hole 16 waren en de laatste op hole 10 liepen ging de hemel open en werden de greens wit door een fikse hagel bui. Daar valt dan nog mee te spelen maar met de komst van onweer was het helaas een voortijdig einde van de ronde. Na een pauze weer terug de baan in zat er helaas niet in daar het onrustig bleef qua onweer en buien.
Helaas dus maar een halve finale. En ja dan moet er even geïmproviseerd worden om toch een uitslag te krijgen met een resultaat over 9 holes.

Er waren 3 speciale verrichtingen uitgezet maar helaas werd alleen de leary op hole 4 door alle spelers bereikt. Harald Copper wist daar als 3e speler de bal het dichts bij de hole te krijgen.

Op de 1e negen drie spelers die een birde wisten te noteren: Willem-Jan Pott Hofstede, Hans Ammerlaan en Cees Bos.

Ondanks de halve ronde toch gewoon drie dag winnaars:
Derde plaats voor Hans Ammerlaan met 43 bruto en 34 netto. Ook 34 netto maar met 41 bruto, Marc de Vries.
Maar de allerbeste over de 1e negen holes was Harald Copper. Met 41 bruto noteerde hij een mooie 31 netto t.o.v. de par 35 van de baan.
Gefeliciteerd heren met de mooie 1e helft. Helaas vergeten om van jullie als dagwinnaars ook een foto te maken.

En dan het eindklassement.
De top 4 van het klassement had theoretisch nog kans om de eindoverwinning te pakken. Nummer 1 tot aan de finale, Jeroen Snelders, had de afgelopen weken niet gespeeld in verband met een blessure. Hij begon aan de finale in de hoop de ronde te kunnen uitspelen.
Met de te verdienen dubbele punten waren verschuivingen in de top nog mogelijk.

Na het verwerken van de daguitslag en op basis van de beste 7 scores (incl. finale):
Op de derde plaats in het klassement is Leen Kleijwegt geëindigd. Leen kon de vorm van de afgelopen weken helaas niet vasthouden in de finale. Maar toch een mooie 3e plaats.
Op de tweede plaats, na een 4e plek in de finale ronde, Geert Wisman. Geert wist met die 4e  plek flink wat punten te pakken om Leen net in het klassement voorbij te gaan.
Zowel Geert als Leen hadden totaal 12 wedstrijden nodig om respectievelijk 281 en 279 punten bij elkaar te spelen.
En dan, de nieuwe winter kampioen: met een straatlengte afstand van de rest,  totaal 344 punten uit 9 gespeelde rondes: Jeroen Snelders.
Met 3x een 1e plaats, één keer een 2e en twee keer een 4e plaats was Jeroen dit winter seizoen de meeste constante speler en daarmee de terechte winnaar.
Van hart Jeroen! Geef die fraaie bokaal maar een mooi plaatsje :-)

Gefeliciteerd alle winnaars tijdens deze finale ronde. Dank aan de deelnemers aan de finale. Ondanks de korte ronde was het weer gezellig.

Het was dit WT seizoen af en toe lastig met al dat hemelwater en de (zeik)natte banen.
Laten we hopen dat het lekkere golfweer er nu toch echt aan zit te komen.

Graag tot een volgend iGolf-evenement. Hou de kalender in de gaten voor alles wat gaat komen.